סחר והברחת סמים מממנים טרור
מחקרים שונים גורסים רמות שונות של קשר בין גידול, סחר והברחה של סמים לבין פעילות טרור. הדעות בנושא תלויות במדינות ובארגוני הטרור הנדונים ובעמדות בשאלה מהו טרור. עם זאת, ברור כי במדינות בעולם, ובכלל זה במזרח התיכון, לפעילות בתחום הסמים יש זיקה לארגוני טרור. זיקה זו ניכרת בשימוש בתשתיות דומות להעברת נשק, טרוריסטים וסמים ולפעילויות פליליות אחרות, בסחר בסמים כאמצעי למימון טרור ובתפיסת ההפצה וההברחה של סמים כאמצעי טרור, דהיינו, פגיעה באוכלוסייה באמצעות הפצת סמים בקרבה. כך על פי "הקשר בין סמים לטרור והמאמצים למנוע הברחות גבול "- הכנסת, מרכז המחקר והמידע.
שיטות זהות
קבוצות טרור ומבריחי סמים כאחד משתמשים כיום, יותר מבעבר, במבנה ארגוני ממודר – תאי פעולה נפרדים אלה מאלה המורכבים מקבוצות קטנות למדי. כך הם מאפשרים הפרדה בין דרגים בארגון ומונעים את חשיפת הארגון כולו על-ידי גורם חיצוני. כמו כן, הם משתמשים בשיטות דומות להסתיר, להעביר ולהלבין כספים, משתמשים במסמכים מזויפים ובמכשירי טלפון ניידים המוחלפים תדיר ומשתמשים בשפה מוצפנת כדי להקשות מעקב וגילוי. בישראל נעשות הברחות גבול באותן נקודות ולעתים בידי אותם אנשים (הנעשה בישראל יידון בהרחבה בהמשך). עם זאת, ראוי לציין כי המאפיינים הללו אינם מיוחדים לפעילות סמים וטרור, ורבות משיטות הפעולה הנזכרות מאפיינות פעילות פלילית וארגוני פשיעה ככלל.
סמים כאמצעי למימון טרור
בעבר מדינות הן שמימנו את הטרור. ואולם, מנגנוני בקרה ושליטה טובים יותר, לצד היכולת לגנות בפומבי מדינות המממנות טרור ולהפעיל סנקציות כלפיהן, הביאו לידי צמצום המימון שמדינות נותנות. לפיכך, ארגוני הטרור החלו לבחון אפשרויות הכנסה ומימון חלופיות, ובהן סחר בסמים. ארגוני טרור מצליחים כיום יותר מבעבר לתת לגיטימציה לדרכי פעולה שנתפסו בעבר כלא-מוסריות, כמו סחר בסמים, בלי לפגוע בתחושת "צדקת הדרך" בקרב חברי הארגון.
שתייה הוללת היא צריכה של כמויות גדולות של אלכוהול בבת אחת, בדרך כלל מוגדר כ-5 משקאות או יותר לגבר או כ-4 משקאות או יותר לאישה.
כ-90% מהאלכוהול הנצרך בארה"ב על-ידי בני נוער מתחת לגיל 21 נצרך בשתייה הוללת.
"אני שותה הרבה בכל הזדמנות שיש לי, ולמען האמת אני נגעל מעצמי, אבל אני לא יכול לשלוט ברצון שלי לעשות זאת… אם אני שותה יותר מדי או שותה משקאות מסוימים, אני נעשה קצר נשימה וכל העור שלי נהיה אדום, אבל אני ממשיך לשתות עד שאני מגיע לאפיסת כוחות ונרדם.... אני לא בטוח שאני חזק מספיק כדי להפסיק את הטפשות שלי".– אלן
"כשהגעתי לאמצע שנות ה-20 לחיי כבר הייתי מכור לשתייה."
רבות מהדאגות הראשונות שלי היו קשורות לשתייה, וכל השאר היה משני.
התחלתי להבין שכשאני לא שותה אני נכנס לפאניקה ומתחיל לרעוד.
אם הייתי צריך להסתדר בלי לשתות הייתי כולי רועד ומזיע. לא יכולתי להחזיק מעמד יותר מכמה שעות בלי לשתות". –פול
"במהלך השנה האחרונה הלכתי לעבודה שיכורה, איבדתי את ההכרה במועדונים ובבארים ולא זכרתי איך הגעתי הביתה. אני מתביישת לומר ששכבתי עם מישהו ואפילו לא זכרתי מי האדם הזה שבא איתי הביתה עד שנתקלנו אחד בשני ביום שלמחרת."
"הרסתי שתי מערכות יחסים בגלל שפגעתי בהם המון עם השתייה שלי, אבל שמתי את השתייה במקום הראשון.
המשפחה שלי מאוד פגועה מכך שהבת שלהם הורגת את עצמה ללא סיבה ברורה".
–ג'יימי
סימוכין
- הכנסת, מרכז המחקר והמידע-" הקשר בין סמים לטרור והמאמצים למנוע הברחות גבול " -10 ביולי 2006- כתיבה: רועי גולדשמידט
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.
http://il.drugfreeworld.org http://drugfreeisrael.org notodrugs@drugfreeisrael.org כתובת למשלוח דואר : אילת מליס כהן, מסדה 36 חיפה 33075 © כל הזכויות שמורות ל"עולם ללא סמים"- Foundation for a Drug-Free World